pátek 24. září 2010

První dny ve Vietnamu 2010

První dny v Hanoji

Dvaadvacet hodin letu s přestávkou sedm hodin v Soulu docela člověka odrovná, každou noc asi ve tři ráno nadáváme na jetleg a řvoucí Laosany z koleje naproti..
I když je pravda, že v Soulu jsme se docela vyspaly, je tam pěknej odpočívací koutek..

Dnes 23. 9. 2010 jsme se přestěhovaly na vládní koleje, takže nemusíme platit, ale samozřejmě to má i svoje nevýhody jako například: žádná lednice, žádná klimatizace, zatim žádná wifi, docela smradlavej pokojíček a vybavení pokoje na počet klesá, jsou tu tři postele, dva stoly a jedna skříň, ale snad časem ještě něco dostaneme.. bydlí tady hodně Kubánců, Mongolů, Rumunů a taky Bělorusové a nakonec jedna Němka.. A co je fakt vtipný, tak to je náš výhled z okna, přikládám fotografii:

v podstatě to připomíná Mc Drive, ale člověk ho má za oknem:) Tak to jsou faktický informace a teď nějaký první pocity..čekala jsem kulturní šok číslo dva a zatim nepřišel a myslim, že nepřijde, ve vší špíně, smradu a strachu z novejch věcí si prostě člověk ve Vietnamu snad vždycky najde to pěkný, jako třeba když jsou na nás lidi milí, když si dáme dobrou pho (vietnamská polévka) nebo když ve skole něco zafunguje a vědí o nás (to jsme fakt nečekaly)..takže to vyšlo a budu chodit na politologii a sama..

Co se týče fauny, viděla jsem zatim pár krys (jednu mrtvou), jednoho švába a další hmyzy a co se týče flory, máme hned před kolejí překrásnej mandlovník, zrovna z něj padaj mandle..celkově jsou tady pěkný stromy a keře, to by se líbilo mamince a tatínkovi, no to by bylo fotek:)

Dneska je pátek a konečně nám zavolali ze školy, takže tam jdeme v pondělí. Byly jsme taky ve městě, až dostanem stipendium (nojo, fakt nam daj snad nejaky penize), tak si asi budu muset koupit nějaký hedvábný šatičky, uz jsem viděla tak aspoň troje mooc krasný. Jinak je stará čtvrť pořád stejná.

Ve Vietnamu už je podzim, takže je docela příjemný počasí, to máme štěstí, protože jinak bysme se asi v našem zatuchlym pokojíčku uvařily.

1 komentář:

MiJi řekl(a)...

Ježkovy voči, dětátka naše, kam vás to strčili? Rychle pryč. Ale zas na druhou stranu - v lednu by možná smrádek a teplíčko z kuchyně nebyly uplně k zahození:) Drzim palce se školou, rozdávejte sušenky a sklo plnými hrstmi, at máte výuku 2-3 dny v týdnu, budte asertivni, proste drzim palce.