pondělí 8. listopadu 2010

BOO SHOPY – Let’s Boo

http://bosua.vn/boovironment
http://bosua.vn/
Před sedmi založili bratři Anton a Honza v Hanoji první skateshop, ale nenechte se zmýlit, Anton a Honza nejsou Češi, ale Vietnamci, kluci, co studovali v Čechách a teď žijou v Hanoji.Když jsme před dvěma lety s holkama Boo shop objevily, byly jsme nadšením bez sebe, skateshopové značky se tu dají sehnat za zlomek ceny. Mě se zdá už to, že je tu skateshop super, ale leckdo by si mohl říct, co je na tom tak skvělýho? No tak je tam skateshop.. jenže není ledajakej. Za dva roky naší nepřítomnosti vznikl projekt Bo Sua, pár návrhářů (včetně kluků zakladatelů) začali navrhovat vlastní oblečení, nutno podotknout, že celkem dost senzační oblečení. Všechny nákupní tašky a taštičky jsou recyklovatelné a boo shopy slash Bo sua shopy prokazují velikou nápaditost i co se týče právě prodejních papírových tašek a také názvů: Faceboo, Playboo, Boovironment... Možná jsem zbytečně sentimentální a vyměklá, ale když vidím logo boo/ bo sua shopu, mám zvláštní a hezkej pocit. Nejde o to, že mám skateshopy ráda, jde o to, co tenhle jedinečnej projekt představuje. V zemi, kde se pálí hromady odpadků (ze sedmdesáti procent plastů) vedle hřiště, kde si kluci kopou míčem v zemi, kde si dospělí lidi na motorkách zakrejvaj pusu a nos rukou, aby se uchránili před smogem, v zemi, kde je zakázanej facebook a ve městě, který produkuje šest milionů odpadků denně, je neskutečný, že se tu najde někdo, kdo na životní prostředí nekašle, kdo vytváří něco novýho a ještě prezentuje, že je na faceBOOku. Tahle subkultura mi hodně přirostla k srdci a neni to proto, že jsme se seznámily s Antonem a dal nám sedm procent slevu. Z Vietnamu se jistě budu vracet s mnohem těžším kufrem, lehčí peněženkou a o pár “bo sua” věcí oháknutější.

2 komentáře:

Garykiller řekl(a)...

Náhodně jsem našel váě blog na internetu a docela čumím :-) Boo je skvělý obchod, akorát mě štve, že pro kluky nedělají velikosti :-D boty dělaji max. do čísla 44, oblečení velikosti L je pro mě moc malé, XL zřídka seženu, ale cokoliv se tu najde, tak stojí to za to

blabiq řekl(a)...

to je bezva, ze si precet muj prispevek i nekdo jinej nez moji kamaradi a rodina:) Nojo, velikosti jsou tady problem, ale obcas se prece jen neco najde:)